סינטרה

ליין מפורטוגל יש אופי וסגנון ייחודיים המייחדים אותו מיינות המיוצרים במדינות אחרות. למדינה היסטוריה ארוכה ועשירה של ייצור יין, עם עדויות לגידול ענבים עוד מימי קדם. ישנם גורמים רבים התורמים לאיכויות הייחודיות של היין הפורטוגלי, כולל המיקרו אקלים המגוונים של המדינה, סוגי הקרקע, זני הענבים ומסורות ייצור היין.

מה מיוחד ביין פורטו:

יין פורטו, שהוא יין מחוזק המיוצר באזור עמק הדואורו בצפון פורטוגל, ידוע בטעמיו ובניחוחות המורכבים שלו. יין פורטו מיוצר על ידי הוספת רוח ענבים למיץ ענבים מותסס חלקית, מה שעוצר את תהליך התסיסה ומותיר שאריות סוכר ביין. כך נוצר יין מתוק ובעל גוף מלא עם אחוז אלכוהול גבוה וטעמים עשירים של פירות כהים, אגוזים ותבלינים.

יין פורטו מיושן גם שנתיים לפחות בחביות עץ אלון, מה שמקנה מורכבות ועומק טעם נוספים. ככל שהיין מתיישן יותר, כך מאפיינים האגוזיים והחריפים הופכים בולטים יותר. חלק מיינות פורטו מיושנים במשך עשרות שנים, מה שמביא לטעמים חלקים ונימוחים להפליא.

בסך הכל, יין מפורטוגל ידוע בגיוון ובאיכות שלו, עם מגוון רחב של סגנונות וזנים המתאימים לכל טעם. בין אם אתם מעדיפים לבנים קלים ופריכים, אדומים עזים ופירותיים, או יינות מחוזקים מתוקים ומורכבים כמו פורטו, בטוח תמצאו יין מפורטוגל שישמח את החך שלכם.

ישנן יינות מיוחדים המיוצרים רק בפורטו!

פורטו, הידועה גם בשם אופורטו, היא עיר בצפון פורטוגל והיא מפורסמת בייצור יין מחוזק בשם פורט, הידוע גם כיין פורטו. יין פורט ייחודי לאזור עמק הדואורו בפורטוגל, שנמצא מזרחית לפורטו לאורך נהר הדואורו.

יין פורט מיוצר באמצעות סט ענבים ספציפי, הגדל אך ורק בעמק הדואורו. זני הענבים העיקריים המשמשים לייצור פורט הם Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz הידוע בשם Tempranillo בספרד, Tinta Barroca, ו-Tinto Cão. הענבים גדלים בכרמים תלולים מדורגים המשקיפים על נהר הדואורו, ובאזור יש מיקרו אקלים ייחודי המושפע מהאוקיינוס האטלנטי ומההרים שמסביב.

ייצור יין פורט מוסדר בחוק, ויש כללים נוקשים המסדירים את ייצורו. לדוגמה, יין פורט חייב להיות מיוצר בשיטות מסורתיות, הכוללות הוספת רוח ענבים ניטראלית ליין במהלך התסיסה כדי למנוע מהשמרים לצרוך את כל סוכרי הענבים. כך נוצר יין מתוק ומחוזק עם אחוז אלכוהול גבוה יותר מיינות שולחניים רגילים.

ישנם מספר סגנונות של יין פורט, כולל פורט צהוב, רובי פורט, פורט וינטג’ ופורט וינטג’ מאוחר בבקבוקים, כל אחד עם פרופיל הטעם המובהק שלו ודרישות התיישנות. בעוד יין פורט מיוצר אך ורק באזור עמק הדואורו בפורטוגל, הוא מיוצא ונהנה ממנו ברחבי העולם.

גיורא זה מעניין אותי

רוצה לשמוע עוד

למידע נוסף
הבנתי
באתר הזה נעשה שימוש בקובצי cookie מ-Google כדי לספק את שירותי האתר ולנתח את תנועת הגולשים.